TAB Gıda (TABGD) hisse yorum ve hedef fiyat

Deniz Yatırım, 18 Temmuz 2024 tarihli TAB Gıda (TABGD) şirket raporunda, şirketin hisse senedi için "AL" tavsiyesi vererek 12 aylık hedef fiyatını 356,60 TL olarak belirledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Deniz Yatırım, 18 Temmuz 2024 tarihli TAB Gıda (TABGD) şirket raporunda, şirketin hisse senedi için "AL" tavsiyesi vererek 12 aylık hedef fiyatını 356,60 TL olarak belirledi.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

TAB Gıda’yı, (i) güçlü markalar ve çeşitli ürün seçenekleri (ii) nakit yaratımını destekleyen negatif işletme sermayeli iş modeli (iii) teknolojik optimizasyonlarla sipariş hızı ve fiş adet büyümesi (iv) yeni ve var olan markalarıyla büyüme hedefleri (v) temettü politikası (vi) tedarik zincirini desteleyen güçlü ekosistemi gerekçeleriyle beğeniyoruz.

Tüm bu gelişmeler ışığında TAB Gıda’yı yukarıdaki gerekçelerimize ek olarak sektördeki konumu ve sürdürülebilir iş modeli nedeniyle Araştırma kapsamımıza dahil etmeye ve uzun vadede takip etmeye karar verdik.

TAB Gıda için 12-aylık hedef fiyatımızı 356,60 TL olarak belirlerken, tavsiyemizi AL olarak paylaşıyor ve Araştırma kapsamımıza dahil ediyoruz. 2024 tahminlerimize göre hisse, 20,2x F/K ve 7,3x FD/FAVÖK çarpanlarından işlem görmektedir. Hisse, yıl başlangıcından bu yana BIST 100 Endeksi’nin %17 üzerinde performans sergilemiştir.

Şirket ve Marka Performansı

TAB Gıda, Burger King, Popeyes, Sbarro, Arby’s, Subway, Usta Dönerci ve Usta Pideci gibi güçlü markalarla Türkiye’de lider konumda bulunuyor. Şirket, müşteri talebini karşılamak için şube sayısını artırırken, teknolojik optimizasyonlar ve müşteri deneyimini geliştirmeye yönelik yatırımlarıyla dikkat çekiyor.

TABGD TAB GIDA SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 158.8
Satış 159
Değişim -1.2%
Son Değer 158.8
En yüksek 160.8
En düşük 158.3
Haftalık Değişim -0.7499%
Aylık Değişim -0.7499%
Yıllık Değişim 35.8946%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar