Tüpraş TUPRS hisse yorumu ve hedef fiyatı

Yapı Kredi Yatırım, Türkiye'nin önde gelen petrol rafineri şirketlerinden Tüpraş (TUPRS) hisse senedi için hedef fiyatını 195 TL olarak korudu ve hisse senedi için "tut" tavsiyesini yeniledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tüpraş, Haziran ayına ilişkin ürün marjı verilerini açıkladı. Buna göre, Brent petrol fiyatı 82,4 ABD Doları/varil seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı ürün marjları ise şu şekilde:

Benzin Marjı: Hafif distilat ürünlerinden benzin marjı, aylık bazda %22 düşüşle 17.7 ABD Doları/varil oldu.

LPG Marjı: Mayıs ayında 38.2 ABD Doları/varil olan LPG marjı, Haziran ayında -42.9 ABD Doları/varile geriledi.

Motorin Marjı: Orta distilat tarafında motorin ürün marjı, aylık bazda %10 artışla 19.6 ABD Doları/varil olarak gerçekleşti.

Jet Yakıtı Marjı: Jet yakıtı marjı ise aylık bazda %6 artışla 17.4 ABD Doları/varil seviyesinde oldu.

Nafta ve Yüksek Kükürtlü Fuel Oil Marjı: Nafta marjı %7 artışla -11.2 ABD Doları/varil olurken, yüksek kükürtlü fuel oil marjı %1 artarak -12 ABD Doları/varil oldu.

Satış Verileri ve Analiz

1Ç24 verilerine göre, yurtiçi satışların %19'unu oluşturan benzin satışlarında %22'lik bir düşüş yaşanmasına rağmen, yurtiçi satışların %46'sını oluşturan motorin satışlarındaki %10'luk artış ve yurtiçi satışların %18'ini oluşturan jet yakıtındaki %6'lık artış, Tüpraş'ın toplam performansını nötr/sınırlı olumlu olarak etkiledi.

Tavsiye ve Hedef Fiyat

Yapı Kredi Yatırım, Tüpraş için 195 TL hedef fiyat ve "tut" önerisini koruyor. Analistler, Tüpraş'ın ürün marjlarındaki dalgalanmalara rağmen, şirketin genel performansının ve satış verilerinin olumlu bir seyir izlediğini belirtiyor.

Tüpraş'ın mevcut performansı ve gelecekteki potansiyeli, yatırımcılar için önemli bir değerlendirme noktası olmayı sürdürüyor. Yapı Kredi Yatırım'ın tavsiyesi, yatırımcıların Tüpraş hisse senetlerini izlemeye devam etmelerini öneriyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar