Vakıf Yatırım model portföyünde değişikliğe gitti

Vakıf Yatırım, THY, Aksa Enerji, Vestel Elektronik ve İş GYO'yu model portföyüne eklerken, Türk Traktör ve TAV'ı portföyünden çıkardı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım, THY, Aksa Enerji, Vestel Elektronik ve İş GYO'yu model portföyüne eklerken, Türk Traktör ve TAV'ı portföyünden çıkardı.

Rapordaki detaylar şöyle:

Hisse model portföyümüz yılbaşından bu yana %58 getiri performansı sergilerken, Borsa İstanbul aynı dönemde %31 yükseliş kaydetti.

Takip listemizdeki son hedef fiyat güncellemelerimiz sonrasında BIST 100 endeks hedefimiz 14.000 seviyesinde yer alıyor. Endekse ilişkin kısa vadeli “iyimser” görüşümüzü koruyoruz.

Bu güncellememizde model portföyümüzden Türk Traktör ve TAV Havalimanları Holding’i çıkarırken, Türk Havayolları, Aksa Enerji, Vestel Elektronik ve İş GYO’yu model portföyümüe dahil ediyoruz.

MODEL PORTFÖYDE YER VERDİĞİMİZ HİSSELER

  • Türk Havayolları: Yolcu trafiğindeki büyüme ve kargo gelirlerindeki yükselişin devam etmesini
    beklediğimiz Türk Hava Yolları’nı model portföyümüze ekliyoruz.
  • Koç Holding: Çeşitlendirilmiş portföy yapısı, güçlü nakit pozisyonu ve yükseliş potansiyeline bağlı olarak Koç Holding’i model portföyümüzde taşımayı sürdürüyoruz.
  • Migros: Hem fiziki hem de online operasyonlarının performansını beğendiğimiz Migros’u model portföyümüzde taşımayı sürdürüyoruz.
  • Akbank: Güçlü sermaye tabanı, devam eden müşteri kazanımı ve yükseliş potansiyeline bağlı olarak Akbank’ı model portföyümüzde tutmaya devam ediyoruz.
  • Turkcell: Operasyonel performansını beğenmeye devam ettiğimiz ve yılbaşından bu yana endeksi yenmeye devam eden Turkcell’i, model portföyümüzde tutuyoruz.
  • Aksa Enerji: Yurt dışı yatırımlarının önümüzdeki dönemde FAVÖK’e vereceği katkının artacak olması ve yükseliş potansiyelini gözeterek Aksa Enerji’yi model portföyümüze ekliyoruz.
  • Vestel Elektronik: Önümüzdeki dönemde ihracat performansında artış görmeyi beklediğimiz Vestel Elektronik’i, yükseliş potansiyelini de göz önüne alarak model portföyümüze ekliyoruz.
  • İş GYO: Çeşitlendirilmiş gayrimenkul portföyü, uzun vadeli kira sözleşmeleri ve yükseliş potansiyelini göz önüne alarak, İş GYO’yu model portföyümüze ekliyoruz.

Raporun tamamına ulaşmak için tıklayın

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar