Yabancı yatırımcıdan hissede 5 ay sonra bir ilk

Merkez Bankası verilerine göre, yabancı yatırımcılar 27 Eylül haftasında 206,2 milyon dolarlık hisse aldı. Bu, 3 Mayıs haftasından bu yana borsadaki en yüksek alım olarak kayıtlara geçti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Merkez Bankası verilerine göre, yabancı yatırımcılar 27 Eylül haftasında 206,2 milyon dolarlık hisse aldı. Bu, 3 Mayıs haftasından bu yana borsadaki en yüksek alım oldu.

Yabancı yatırımcılar borsada geçen hafta 4 ayın en yüksek hisse alımını yaptı.

Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre, yabancı yatırımcılar 27 Eylül haftasında 206,2 milyon dolarlık hisse aldı. Bu, 3 Mayıs haftasından bu yana borsadaki en yüksek alım oldu.

Geçen hafta 96,1 milyon dolarlık hisse alımı olmuştu. 13 Eylül haftasında 320,6 milyon dolarlık hisse satışı olurken, 6 Eylül haftasında 50,8 milyon dolar, 29 Ağustos haftasında 19,5 milyon dolarlık hisse satmıştı.

Öte yandan yabancıların hisse senedi stoku 34,9 milyar dolardan 34,05 milyar dolara geriledi.

Kaynak: CNBC-e

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar