Yabancı Yatırımcılar Nerede Yaşıyor?

Merkezi Kayıt Kuruluşu Veri Analiz Platformu'ndan derlenen verilere göre Ağustos'ta yatırımcı sayısı bir önceki aya göre 37.029 kişi azalarak 7.721.098'e geriledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından yayımlanan Ağustos 2024 ayı yatırımcı verilerine göre, Türkiye'deki toplam yatırımcı sayısı bir önceki aya göre 37.029 kişi azalarak 7.721.098'e geriledi. Öte yandan Ağustos'ta yabancı yatırımcı sayısında ise herhangi bir düşüş yaşanmadı.

Yabancı yatırımcılar, gerçek kişi yatırımcıdan daha ziyade kurumsal nitelikte fon olarak yatırımda bulundu.

Ağustos ayında öne çıkan yatırımcı detayları şu şekilde oldu:

 1- Yabancı yatırımcıların Ağustos 2024 ayı portföy değeri büyüklüğüne göre ülke dağılımları aşağıdaki tabloda yer alıyor. Bu tabloda Türkiye’de yaşayan yabancı yatırımcılar da bulunuyor.

 2- Yabancı yatırımcıların Ağustos 2024 ayı sayılarına göre ülke dağılımları aşağıda yer almaktadır. (Bu tabloda Türkiye’de yaşayan yabancı yatırımcılar da bulunmaktadır. )

3- Türkiye’de yaşayan yabancı yatırımcıların Ağustos 2024 ayı portföy değeri büyüklüğüne göre (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Kocaeli, Balıkesir, Mersin ve Muğla) il bazlı dağılımları aşağıda yer almaktadır.

Kaynak: https://www.vap.org.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar