Yabancının Eylül'de en çok alım yaptığı 10 hisse

Borsa İstanbul eylül ayı yabancı yatırımcı işlemlerini açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul Pay Piyasası’nda eylül ayında yabancı yatırımcılar 45 bin USD nette hisse alımı
gerçekleştirdiler.

En çok alım yapılan hisseler arasında Ereğli Demir Çelik (EREGL) öne çıktı. Yabancı yatırımcılar bu hisseye 68.6 milyon dolar yatırım yaptı. Onu sırasıyla Pegasus (PGSUS) ve Türk Telekom (TTKOM) hisseleri izledi. Pegasus hisselerinde 54.1 milyon dolar, Türk Telekom'da ise 41.7 milyon dolarlık alım gerçekleştirildi.

En çok satış yapılan hisseler arasında ise İş Bankası (ISCTR) ve Türk Petrol Rafinerileri (TUPRS) dikkat çekti. ISCTR hisselerinde 86.7 milyon dolar, TUPRS hisselerinde ise 84.6 milyon dolar değerinde satış yapıldı. Ayrıca, Akbank (AKBNK) ve Yapı Kredi Bankası (YKBNK) hisseleri de satış yapılan diğer önemli hisseler oldu.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar