Yatırım gurusundan global borsa yatırımcılarına uyarı

Uluslararası yatırımcı Jim Rogers, Türkiye piyasalarına yatırım yapmamasına gerekçe olarak "tembellik yaptığı" itirafında bulunan Rogers, "Bana bunu hatırlattınız. Türkiye'ye bir göz atmalıyım" dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yatırım gurusu olarak adlandırlan ünlü uluslararası yatırımcı Jim Rogers, CNBC-e'de Asiye Erduran'ın sorularını yanıtladı. Türkiye piyasalarına yatırım yapmamasına gerekçe olarak "tembellik yaptığı" itirafında bulunan Rogers, "Tembellik ettim, asıl sebebi bu. Sadece tembellik. Ama şimdi sizinle konuştuğum için hatırladım ve Türkiye'ye yeniden bakmaya başlamalıyım çünkü Türkiye'de işlerin daha iyiye gittiğini ve gitmeye devam edeceğini biliyorum. Eğer Türkiye’de bankalar doğru işliyorsa göz atmalıyım demektir. Bu yüzden bir göz atmalıyım, bunu aklıma soktunuz.m" dedi.

 CNBC-e'de Asiye Erduran'ın sorularını yanıtlayan Rogers, global bazda tüm borsalarda yaşanan rekor yükselişlerle ilgili ise, yatırımcılara uyarıda bulundu. "ABD borsası 15 yıldır yükseliyor. Bütün global borsalar çok iyi zaman geçiriyor. Ve benim deneyimlerime göre herkesin iyi zaman geçirmesi hayra alamet değil" diyerek yatırımcılara dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Rogers,  "Dünya genelindeki çoğu borsa yeni zirveler yapıyor, neredeyse her yer güçlü. Çin değil. Ama neredeyse her yer güçlü. Bu yüzden yükselişte olan piyasalara atlamak hoşuma gitmiyor, düşüşte olan piyasaları tercih ediyorum. Bu yüzden benim için şu anda borsada yatırım yapacak bir şey bulmak zor. Çünkü her şey o kadar güçlü ki, ABD bile on beş yıldır yükseliyor. Bu Amerikan tarihinde sorunsuz geçen en uzun süre. Yani bilmiyorum, belki de bir daha hiç sorun yaşamayacağız. Ama her zaman sorun yaşadık, bu yüzden dünyadaki çoğu borsa hakkında biraz endişeli ve şüpheciyim. Türkiye farklı olabilir, Çin piyasası düştü. Çin'e bakıyorum çünkü düşüşte ama çoğu hisse senedi piyasası çok güçlü. Japonya 35 yıldır düşmesine rağmen yükselmeye başladı ve yeni zirveler yapıyor, bu yüzden neredeyse herkesin keyfi yerinde." dedi.

Yatırımcılara tavsiyede bulunan Rogers şu açıklamayı yaptı: "Benim tavsiyem çok dikkatli olunması. Amerikan borsası yıllardır hiç bu kadar yükseliş göstermemişti. Bu yüzden lütfen dikkatli olun. Dünya çapındaki birçok borsa da çok iyi zaman geçiriyor. Ve benim deneyimlerime göre herkesin iyi zaman geçirmesi hayra alamet değil."

Kaynak: CNBC-e

 

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar