YEO Teknoloji'den 43,7 milyon dolarlık anlaşma

YEO Teknoloji, bugün yaptığı KAP açıklamasında Türkiye'nin alanında önde gelen firmalarından biriyle GES (Güneş Enerjisi Santrali) projesi kapsamında 43,7 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladığını bildirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

YEO Teknoloji, bugün yaptığı KAP açıklamasında Türkiye'nin alanında önde gelen firmalarından biriyle GES (Güneş Enerjisi Santrali) projesi kapsamında 43,7 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladığını duyurdu.

YEO ayrıca, aynı şirketle daha önce iki anlaşma daha yaptığını, son anlaşma sonrasında toplam sözleşme bedelinin 71.4 milyon dolara ulaştığını belirtti.

Konuyla ilgili şirketten yapılan KAP açıklaması şöyle:

"Şirketimiz, Türkiye'nin önde gelen sağlık gruplarından olan bir müşterisi ile anahtar teslim Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulumu kapsamında yeni imzalanan 43.718.691,8 USD+KDV sözleşme ile birlikte toplam sözleşme bedeli 71.488.691,8 USD+KDV'ye ulaşmıştır.

Müşterimizin Türkiye'nin çeşitli illerindeki tüketimlerini karşılamak amacıyla güneş enerjisi tesislerinin proje geliştirme ve anahtar teslim kurulum kapsamında; uygun arazilerin bulunması, fizibilitelerin yapılarak ilgili kurumlardan tüm izinlerin alınması, mühendislik çalışmaları ile tüm inşaat, mekanik ve elektrik kurulumlarının yapılması için Güneş Enerjisi Santrali (GES) tesisi kapsamında şu ana kadar 29 Kasım 2022 ve 3 Şubat 2023 tarihlerinde yaptığımız 3 yeni iş ilişkisi ile birlikte toplamda 27.770.000 USD+KDV'lik sözleşme imzalamıştı. Bu kapsama ek olarak 43.718.691,8 USD+KDV bedelinde yeni sözleşme imzaladığımızı kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.

Böylelikle güncel toplam sözleşme bedeli 71.488.691,8 USD + KDV olmuştur. Bu projede ayrıca alanında öncü ESCO(Enerji Servis Şirketi) firmalarından olan partnerimizle finansman çözümü de sağlanmıştır. Sözleşme ve iş birlikteliğine ait detaylar önümüzdeki günlerde yapılacak lansmanla kamuoyu ile paylaşılacaktır. Kamuoyuna ve Sayın Ortaklarımıza saygı ile duyururuz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Şirket Haberleri Borsa
Yorumlar