Zorlu Yenilenebilir Enerji'den halka arz kararı

Zorlu Enerji sermayesinin yüzde 100’üne sahip olduğu iştiraki Zorlu Yenilenebilir Enerji şirketi için halka arz çalışmalarını başlattı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Enerji sektöründe 30 yıllık deneyim ve uzmanlığı bulunan Zorlu Enerji, enerji üretiminden satışına, elektrikli araç şarj istasyonları işletmeciliğinden güneş paneli satış ve dağıtımına kadar her alanda enerji çözümleri üretiyor. 

"BULUNDUĞUMUZ DÖNEMİN HALKA ARZ İÇİN UYGUN"

Zorlu Enerji’nin yenilenebilir ve temiz enerjiye yaptığı yatırımlarla ülkenin enerjide dışa bağımlılığının azaltılması ve iklim hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunduğunu belirten Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, ülkemizin yenilenebilir enerji kaynakları açısından elverişli bir ülke olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“Günümüzde enerji arzının çeşitli kaynaklardan sağlanmasının, özellikle de yenilenebilir kaynaklarla geleceği kucaklamanın önemini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle yıllardır sadece yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyoruz. Yakın zamanda enerji şirketlerinin, özellikle de yenilenebilir enerji şirketlerinin halka arzının büyük bir ilgiyle karşılandığı ve yatırım iştahının yeniden oluştuğu bir dönemdeyiz.

Küresel trendler ve ülkemizin ekonomik ihtiyaçları doğrultusunda yenilenebilir kaynaklarla üretim yapmanın büyük bir önem taşıdığı içinde bulunduğumuz dönemin halka arz için uygun olduğunu düşünüyoruz.’’ açıklamasında bulundu.

HEDEF KAPASİTE ARTIŞI

Zorlu Yenilenebilir Enerji şirketi altında geliştirilen ve ek kapasite artışı yapılacak projelerinden de bahseden CEO Sinan Ak sözlerini şöyle sürdürdü. ‘’Mevcut jeotermal kurulu gücümüz ile Türkiye’nin toplam jeotermal enerji üretim kapasitesinin %18’ini karşılıyoruz. Ülkemizde jeotermal kaynaklardan elektrik üretimine yönelik 5.000 MWe’lik potansiyel mevcut. Bizim de lisansına sahip olduğumuz Alkan, Alkan 2, Tekkehamam jeotermal enerji santral projelerimiz ve Ağrı, Bitlis, Kütahya gibi farklı coğrafyalarda ruhsatını aldığımız ve arama çalışmalarına başladığımız sahalarımız var. Mevcut 305 MW’lik kurulu güç kapasitemizi bu sahaları da devreye sokarak yaklaşık 600 MW’ye çıkartmayı hedefliyoruz."

Konuyla ilgili Zorlu Enerji tarafından, bugün (29 Eylül 2023) KAP’a yapılan açıklama şöyle:

"Sermayesinin %100'üne sahip olduğumuz Zorlu Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi'nin paylarının bir kısmının, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu Tebliğ ve kararları çerçevesinde halka arzına ilişkin çalışmaların başlatılmasına karar verilmiştir.

Sermaye Piyasası Kurulu Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi çerçevesinde; halka arza ilişkin çalışmalar belirli bir olgunluğa ulaşana kadar bilginin açıklanması Şirketimizin 02.08.2023 tarih ve 2023/48 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile ertelenmiştir."

Kaynak: Foreks Haber Merkezi

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Halka Arzlar
Yorumlar